Καλώς ορίσατε στα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης

Γηροκομείο

Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων & χρονίως πασχόντων

Ο Άγιος Γεώργιος Μυτιλήνης

Η πρώτη πτέρυγα του Γηροκομείου Μυτιλήνης θεμελιώθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1938 από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο τον από Δυρραχίου, μεγάλο ευεργέτη της Νήσου Λέσβου και περατώθηκε με δαπάνες εξ ολοκλήρου των Φ.Κ.Μ. Σκοπός ήταν να περιθάλψει τους φτωχούς και ανίκανους προς εργασία γέροντες της πόλης μας δυναμικότητος 34 κλινών.

Το έτος 1960 θεμελιώθηκε η δεύτερη πτέρυγα του Γηροκομείου από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο τον από Σισανίου και Σιατίστης, Πρόεδρο του Δ.Σ. των Φ.Κ.Μ. ενώ τελείωσε το έτος 1968, με δαπάνες εξ΄ολοκλήρου των Φ.Κ.Μ., δυναμικότητος 54 κλινών.

Το 1990 θεμελιώνεται η Γ πτέρυγα του Γηροκομείου από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο Φραντζή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης.

Τα έξοδα ανέγερσης αναλαμβάνουν τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης. Η νέα πτέρυγα έχει δυναμικότητα 26 κλίνες είναι πολυτελούς κατασκευής και αποτελεί ενιαίο κτίριο με τις δύο προϋπάρχουσες. Σημερινή δυναμικότητα 114 κλίνες.

Μεγάλοι ευεργέτες, οι οποίοι συνέδραμαν ώστε να αποπερατωθούν οι δυο πτέρυγες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης υπήρξαν οι Νικόλαος Μητρέλιας, Οδυσσέας Αντωνιάδης, Ιωάννης Μιχελής και Νικόλαος Πετρόπουλος.

Είναι γνωστό πανελλαδικά ότι το Γηροκομείο μας σήμερα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους γέροντες τροφίμους του ενώ υπάρχει πληρότητα 100% και εκκρεμούν αιτήσεις για εισαγωγή. Στους τροφίμους παρέχεται στέγη, τροφή, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική κάλυψη.

Δωρεές

Ένα ποσοστό 6% επί του συνολικού εισοδήματος του Γηροκομείου στηρίζεται σε δωρεές των συνανθρώπων μας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Το εισόδημα αυτό διατίθεται από το Διοικητικό Συμβούλιο με περίσσια σύνεση για στήριξη των αναγκών του Γηροκομείου.

Όσοι θα ήθελαν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” και να μας δώσουν έτσι τη δυνατότητα για παροχή μεγαλύτερου κοινωνικού έργου, μπορούν να κάνουν τη Δωρεά τους στη σελίδα μας, να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22510-28518 ή να έρχονται σε επαφή μαζί μας κάνοντας κλικ στην “Επικοινωνία“.